office@vollmax.ro

Cum alegi un aparat de aer conditionat?

Ce sa urmariti cand alegeti un aparat de aer conditionat?

V-ati hotarat sa achizitionati un aparat de aer conditionat pentru zilele calduroase de vara, insa nu stiti de ce anume sa tineti cont pentru ca aparatul de aer conditionat sa fie eficient? In primul rand, trebuie sa afliati ce capacitate trebuie sa aiba aparatul pentru a reusi sa raceasca eficient spatiul dumneavoastra. Puterea de racire (debitul de aer) a unei unitati este masurata in BTU (British Thermal Units – unitati termice britanice). Este foarte important sa alegeti un aparat cu o capacitate potrivita, pentru a reusi sa raciti camera. Spre exemplu, un aparat de aer conditionat de 10.000 BTU/h va furniza 10.000 BTU pentru a raci o casa timp de o ora. Cu cat BTU este mai mare, va creste si suprafata care poate fi racita de catre aparat. Optati pentru un aparat de aer conditionat cu o capacitate optima, pentru a nu irosi energia (unitatea se va porni si opri mai des daca puterea de racire este mai mare) si pentru a dezumidifica in mod corect spatiul.

Vollmax Distribution va pune la dispozitie aparate de aer conditionat rezidentialecomerciale si industriale, cu capacitatile aferente fiecarui mediu, precum si diferite tipuri: tip split de perete, modele mobile, caseta pentru tavan fals, duct pentru tubulatura, convertibile, coloana, multi-split si VRF-VRV.

Dupa alegerea capacitatii si a tipului, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

  • Nivelul de zgomot
  • Dimensiuni unitate interioara, respectiv unitatea exterioara
  • Tipul de refrigerant
  • Sistemul de functionare Clasic / Inverter
  • Clasa de energie
  • Sistemul de filtrare

Economia de energie si nivelul de zgomot sunt de asemenea foarte importante in momentul alegerii unui aparat de aer conditionat. Un aparat Inverter poate ajusta nivelul de racire sau incalzire prin modificarea turatiei compresorului, realizand astfel o economie la energie de pana la 44%, precum si reducerea zgomotului.

Clasa de energie indica consumul de energie al aparatului, fiind incadrate pe o scara de la A la G. A reprezinta cel mai eficient, G reprezinta cel mai putin eficient. Este un factor foarte important de luat in considerare, daca va doriti ca unitatea sa consume cat mai putina energie.

Sistemul de filtrare este foarte important pentru retinerea prafului si a impuritatilor. Aparatele noastre de aer conditionat sunt echipate cu diferite tipuri de filtre: cu plasma, antibacterian, antimucegai, antimicroorganisme, deodorizant, cu carbon, lavabil sau cu ioni negativi. LG a creat tehnologia Plasmaster, care sterilizeaza aparatul de aer conditionat, dar si suprafetele din jur, obtinand un mediu mai curat si sigur, va protejeaza de mirosuri si substante nocive din aer.

Alegerea unui aparat de aer conditionat Inverter este o alegere mult mai buna decat alegerea unei unitati cu sistem clasic de functionare.

Tineti cont de aceste aspecte in momentul in care va hotarati sa achizitionati un aparat de aer conditionat, daca va doriti ca acesta sa fie eficient si sa va asigure un confort termic si un aer curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *